Friday, September 19, 2008

my milo...


milo…rindunyer kat milo. milo…the name tat I gave for my new lil kitten. the name given as milo since his fur color like a milo drinks. he is so cute. The one tat really closed to me. since he was born, m the one who act like his 2nd mother hahaha

talking about milo’s mom…i don’t know why dia suka letak milo kat bawah pokok pisang depan rumah. bila hujan…i la yg kelam kabut amik milo bawak masuk rumah. banyak kali gak i pindahkan milo….tp nanti sure mak dia pindahkan milo balik.

milo mmg manja with me….my futsal sock geng kat rumah…also geng untuk lumba lari dari gate luar sampai dalam rumah :) he will wait for me came back from work. If I open the gate…then he’ll follow me to the car...so kenala bawak dia naik kereta even nak masukkan kereta dalam rumah je.

but 1 fine day…I balik keje…he was not around. i was thinking that he might be inside the house. but then cari punya cari….he was not around. i cari kat padang depan rumah…nearby house block area…i cant find him.

i waited for him for a week…no sign at all. my fren kata tiap2 malam masa bagi kucing lain makan, jerit la nama milo mana tau dia dengar. So tiap2 malam la i jerit macam orang gila panggil milo. x balik jugak. i rasa ada org amek dia since dia cute sangat.

i sempat shoot pic dia tengah main stoking futsal. bila tengok balik…rasa sedih sangat….rindunyer. mana milo…..

video

Tuesday, September 16, 2008

wedding at pj hilton...






Last saturday I attend an ex school fren wedding at pj Hilton. Actually kinda lazy to go since tis is a fasting month and normally at nite kinda tired. But since he’s the one who sent the card personally to me…I dont have the guts to say that m not coming because of not so reasonable excuses.

I went there with my best friend and her hubby. As usual…m always alone huhu I spare few kurma and also plain water for berbuka. Since the dinner will start at 8pm…normal for Chinese wedding stated in the card at 7pm but have to wait for others to arrive so it will start late. I just break fast in the prayer room with those thing tats I brought from home.

It was very challenging to wait until the 1st course dish been served. So hungry. Since everyone was so hungry, we managed to clear off most of the food :)

It was great to meet old school friends….ex-smte. Most of them are married or they came with bf or gf. M still maintain being solo hehehe i’ve been seated in a table tat all married couple. One of them was my ex bf during school hahaha but just be professional. Past is past. He got a nice wife anyway.

The main thing I wanna emphasized here….i don’t really like when the wedding involves alcohol. Ya it’s a Chinese wedding so it’s a normal thing and it a must to have alcohol to celebrate. To see our muslim frends drinks alcohol juz like drinking ribena is another one thing. Actually diorg x kisah nak minum in front of me coz tis while m not bothered with what they are doing as long they respect me. May be dah terbiasa so its not a big deal. Even I don’t like it but I have to be open.

It make me thinks that…until when they are going to be like tis? Aren’t they afraid of god? Sampai bila nak bersuka ria macam ni? Kalau masa skolah dulu fahamla sbb masa muda…tapi ni umur dah 30+ but still xde perubahan. The best part, wife x kisah pun husband minum depan orang lain…yg serve plak our own muslim. Sedih actually to see tis situation. May be m sound like an orthodoxical but I cant just sit and pretend tat it is okay even it’s not okay at all.

Tengok plak pengantin lelaki teruk kena buli…semua nak raikan so he has to drinks a lot. Muka dah macam crab. Cakap pun dah x betul. But still kawan punya pasal so he has to drinks…no choice. Ada plak yang muntah yang dalam hall tu. So disgusting.

May be I sound kampung…tapi apa yg seronoknya? Cuba jugak nak faham keseronokkan mcm tu. Ntahla…out of my way of thinking…

Anyway…m happy for Low & Alice…finally they tie the knot. Semakin berkurang group kitorang yg still single :)

I hope xde yg amek hati pasal apa yg I tulis. It just my sincere tots from my point of view. As what I said before….life is just not about having fun…

Sunday, September 14, 2008

kek raya...

since dah dekat2 nak raya ni kan...mood nak citer pasal kek raya hehe...

last 2 weeks dok citer2 dengan ira pasal kek raya tiba2 dia trus nak order 2 biji kek. mula2 cam malas nak buat…hehe…maklumlah bulan puasa ni bila weekend lepas subuh sure 2nd round tido hik hik since I pun tingin nak test kek baru…choc cheese cake…so why not buat untuk ira skali kan…sambil2 tu bley gak promote.

as shown below…ni la 2 biji kek yg ira order tuh. my choc cheese I x snap pic dia sbb I buat dalam bekas biasa je…x la se-grand kek dlm gambar ni kan…xper janji sedappp hingga menjilat jari hahaha btw my nephews kata my kek tu rasa dia cam secret recipies nyer kek hahaha pasni bley la aunty dia buat meen secret recipies plak kot :)

awal2 I dah pesan kat ira…I ni bab deco kek nih fail sket…so jgn la tgk kek x cantik rasa was2….yg penting rasa dia shedapppp :)

ira...if u read tis...bley la comment sket buat promo free for me hehehe

hmmm mood raye dah ni :D thn ni my special menu...may be oreo cheese cake + popia crab cheese...sumer ada cheese la...pas raya mmg boleh putting on weight hahaha

chocolate carrot cheese cake...delicious :)

oreo cheese cake...yummmy :)

Tuesday, September 2, 2008

a wedding at cameron highland...

Another wedding to attend 20 july 2008…but tis time kinda special coz the venue itself at cameron highland. Dah lama giler x g Cameron…so kalau boleh memang I nak gi gak :) after a few planning…at last syida & I jer yg bley pegi. Since kitorang berdua je, plan nak bermalam kensel. We will go on Sunday morning and balik on tat day itself jugak.

Bertolak from my house around 9+. Highway to tapah x la jauh sangat…but after highway nak menyampai ke atas tu…lama sungguh…pening kepala. At last sampai gak around 12 something. Turun kereta je dah rasa sejuk…dah la pakai baju kurung since kenduri kan lagi la rasa sejuk :) pengantin pun dah sampai kat dewan. Since lapar giler kan maklum la perjalanan jauh hahaha kitorang makan x hingat. Lapar + sejuk so rasa makanan tu sedap sehingga menjilat jari :) since dah kenyang, dah posing dengan pengantin...time to leave. Sebenarnyer dah excited nak pusing Cameron.

Mula2 kena la tukar baju dulu…x masuk tema la jalan2 berbaju kurung hahaha banyak jugak tempat yg kitorang singgah antaranya tanah rata, brinchang. Giler gak shopping sayur since murah kan even bukan I yg akan masak sayur2 tu hehe syida plak giler shopping bunga. Sempat gak makan strawberry bersalut chocolate fav dato ct tu kan…tapi kat Cameron rasa dia lagi sedap…may be sebab strawberry tu fresh. Murah plak tu…kalau compare kat kl mahal…sebatang tu ada la 3-4 biji strawberry dalam rm5 kot. Kat Cameron 1 batang dalam 4 biji strawberry tp dia jual 3 batang skali rm5 :)

Dah puas shopping sayur…sebelum turun tu kitorang singgah ladang teh jap…biasala posing dulu. On the way back tu ada gak kitorang singgah tepi jalan beli petai, rebung, manggis. Hasilnya…seat belakang dengan bonnet penuh dengan barang2 macam balik kampung plak :)

Masa nak turun tu, ada plak orang tahan kereta nak tumpang. I pun x tau kenapa I bley berhenti. Kesian sebenarnya…coz sana ramai orang susah. Dia nak tumpang sampai pekan kecil kat dalam area Cameron gak nak beli lilin. Rumah dia xde elektrik. Dalam hati kitorang doa banyak2…moga2 x diapakan. Seriau gak coz dia lelaki…kitorang ni skill apa pun xde. Pastu dia x berhenti bercerita…bahasa dia susah gak la nak faham…pastu bau rokok dia busuk giler…sebelum dia naik tadi I dah bagitau x bley hisap rokok dalam my car…dia ok je tapi tu la still bau tu melekat…tahan hidung jer la. At last sampai gak kat pekan yang dia nak turun…dia punyer la ucap timakaseh kat kitorang. Siap lambai sampai x nampak…kesian kan. My weakness…x bley tengok orang susah…make me realized tat my life wuz much better even still dalam kesederhanaan tapi semuanya complete…thanks to Allah.

Sampai kl around 9 something…we had dinner 1st at my house area. Anway the journey wuz great! Even juz one day but it means a lot. Great to spend time with syida…one of my best buddy since college year.
great to meet irma & feisal...the bride and groom...layanan diorg memang best! :)


hopefully to go there again soon....tunggu irma buat family day plak kat sana hik hik


irma & feisal....pengantin pink :)

pengantin, syida, kak umi & lia

strawberry....geramnyer...


syida pening x tau nak pilih bunga mana...

tumpang amek gambar...

minah bunga...

syida excited...hehe

last pose before balik :)